tiistai 11. helmikuuta 2014

Sormuksia kerrakseen ja vähän muutakin


Nonni! Oli vuoden ensimmäisten arvosanojen aika. Arvioitavana olivat siis kuvan sormukset. Tuloksia en tänne blogiin laita, mutta sanotaanko niin että tiesin kutakuinkin mitä sieltä tulee. Ontto kantasormus oli sangen jännä työ itsessään (palapelimaisuutensa takia), mutta koska ajattelen liian vaikeasti, tein virheitä monessa asiassa ja tuhlasin materiaalia ja aikaa. Kruunusormus taas ei ole protokollan mukainen sitten lainkaan, mutta tein sen ja selvisin elossa. :D Itseruoskinta sikseen..

Aika on taas kulunut siivillä. Oon räpeltänyt kotelolukon kanssa jo viikkoja. Ohjurin valmistus tuottaa vaikeuksia, grrr... No, mutta onneks mä lopetin tänään hyvän sään aikana ja olen samassa pisteessä kuin aamulla. Materiaalia vaan kuluu kun säheltää. Kohta taitaa olla taas aika sulatella pakin pohjalta löytyviä palasia...

Toin muuten yhtenä päivänä jänön (ensimmäisen soveltavan riipukseni) kotiin ja mietin, laitanko sen ketjuun vai nauhaan vai mitä. Aloin penkoa korutyöpakkiani, jonka sain lahjaksi entisestä työharjoittelupaikasta. Entinen pomoni oli laittanut mukaan kaikenlaisia korutarvikkeita, mitä ei itse enää tarvinnut ja mukana oli mm. hopeoitu panta. Mietin, että se voisi sopia jänisriipukseen hyvin yksinkertaisuutensa puolesta. Paremman puutteessa rupesin myös korumalliksi, joten tässä teille kuva skarpista sepästä (not) ja sen työstä.


Hahaa, en nyt mene takuuseen että tuo panta olisi optimaalisin ratkaisu jänölle. Jotenkin hassu yhdistelmä - kaksi elliptistä kappaletta. Mutta menköön nyt toistaiseksi, kunnes keksin jotain parempaa. Mitä se sitten onkaan, sen tietää sitten kun sen näkee.

PS. Vielä pieni kommentti kruunuistutuksesta, ei se ollutkaan niin jännittävää kuin ajattelin! Varovasti vasaralla nakuttelin kynnet kiveä vasten niin hyvin kuin vain osasin. Aina välillä hieroin sormusta omaa paitaa vasten, varmistaen että kynnet ovat tarpeeksi alhaalla. Kun kynsiin ei tartu vaatteiden kuituja, tietää, että istutus alkaa olla valmis. (Kannatti lukea tätä kirjaa!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti