lauantai 3. toukokuuta 2014

Kotiläksynä jälleen panssariketju


Tämä tehtävä tuli jo tuossa viime merkinnän paikkeilla, mutta nyt vasta sain tämän linjoille. Tavoitteena oli tehdä ruudun täydeltä panssariketjua ja leikkiä valotusten, tekstuurien ja muiden speksien kanssa niin, että renderöityä kuvaa voisi käyttää vaikka työpöydän taustakuvana.
 
No, mallinnettuani Rhinolla Perspective-ikkunaan panssariketjua vieri viereen kauniille puualustalle, koneeni alkoi protestoimaan. Koin myös hieman vaikeuksia tuottaa värillistä renderöityä kuvaa, tulokseksi sain vain mustaa ruutua. Toisella yrityksellä sain tulokseksi säälittävän näköistä pikselimössöä, joka ei tehnyt aikaisemmin ruudulla olleelle luomukselleni oikeutta lainkaan.

Tässä vaiheessa ymmärsin, että oli parasta tallentaa koko projekti pikimmiten ennen kuin koko käyttöjärjestelmä kaatuisi tai muuta vastaavaa. Suljin Rhinon, käynnistin koneen uudestaan ja ryhdyin puhdistus- ja eheyttämistoimiin. Näiden jälkeen renderöinti onnistui jo paremmin, mutta kuten kuvasta näkyy, ketjut ovat epäsäännöllisen muotoisia keskenään, vaikka käytin samoja ketjunpätkiä. Kuvassa ilmenee myös joidenkin lenkkien reunassa näkyvät "piikit", jotka sietäisi viilata pois. Ennen renderöintiä näitä piikkejä ei näkynyt. 

Joka tapauksessa, hyvät uutiset ovat että muistan vielä kutakuinkin panssariketjun mallintamisen. Huonot uutiset ovatkin sitten tuossa ylhäällä.

Muut hyvät uutiset: lukuvuosi alkaa olla finaalissa, töitä riittää pajalla sekä koulun että omien projektien puolesta ja kevät on vihdoin täällä! Muut huonot uutiset: koulutyöt ovat PAHASTI jäljessä. Tästä saa kiittää sekä omaa saamattomuutta, että flunssaa, jonka sairastin viime viikolla ja jonka jälkiä köhin aamuisin vieläkin keuhkoistani ulos. Joo, TMI....

Mutta se siitä, kirjoittelen jälleen kun olosuhteet ovat suotuisat. Se on moro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti